Кулеба закликав ЄС і НАТО якнайшвидше розпочати тренування українських пілотів

19:00 21.02.2023

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ЄС і НАТО якнайшвидше розпочати тренування українських пілотів у рамках наявних механізмів, адже рішення про надання літаків рано чи пізно буде, передає УНН.

Цитата

«Я також закликав ЄС і НАТО якнайшвидше розпочати тренування українських пілотів у рамках наявних механізмів. Рішення про надання літаків рано чи пізно буде. Ми маємо пришвидшити момент, коли українські пілоти зможуть сісти за штурвал», - написав Кулеба у Facebook.

Окрім того, він прокоментував чи достатньо Україна отримує.

«Мене тут запитували, чи достатньо Україна отримує. Я відповів відверто і чесно: коли ми переможемо, тоді я зможу сказати, що ми отримали все, що було потрібно для перемоги. І це неодмінно станеться», - зазначив Кулеба.

Додамо

Відбулась перша в історії тристороння зустріч високого рівня Україна-ЄС-НАТО разом з Генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом та Високим представником із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем.

Доповнення

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на Мюнхенській конференції з безпеки висловив упевненість, що Україна отримає літаки від західних союзників, "це питання часу і процедури".

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що консультації щодо отримання літаків ведуться, зокрема з міністрами оборони країн-партнерів. Рішення буде оголошено, коли буде чітко зрозуміло, яка основна авіаційна платформа буде базовою.

Ще на цю тему