П’ятий балкер гуманітарної програми Grain from Ukraine вирушив до Африки

16:20 21.02.2023

З морського порту Чорноморськ вирушив балкер Valsamitis (прапор — Ліберія), завантажений 30 тис. тонн продовольчої пшениці для Кенії та Ефіопії за гуманітарною програмою Grain from Ukraine.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Балкер Valsamitis з 25 тис. тонн української пшениці до Кенії та 5 тис. тонн до Ефіопії вийшов з порту «Чорноморськ». Це п‘яте судно в рамках програми Grain from Ukraine, мета якої — забезпечити українським зерном країни, які потерпають від голоду”, — вказала прес-служба.

Також з порту Одеса вийшов балкер Royal Star (прапор — Панама), який зафрахтовано Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Балкер доставить 25 тис. тонн української пшениці до Афганістану.

За вихідні з портів Великої Одеси вийшли 10 суден з 361,2 тис. тонн агропродукції для Африки, Азії та Європи в рамках Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування. Загалом з початку дії Зернової ініціативи порти відправили 757 суден із вантажем 21,9 млн тонн агропродукції.

Наприкінці минулого року та початку поточного порти Великої Одеси відправили чотири судна з 80 тис. тонн гуманітарної пшениці від України для Ефіопії та Сомалі. Загалом у межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine наша держава планує відправити до середини 2023 року понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.

Grain from Ukraine — продовольча ініціатива, спрямована на забезпечення зерном країни, які опинилися на межі голоду. Вона реалізується в партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Про фінансову участь у програмі заявили понад 30 держав та Європейський Союз. Обсяг акумульованих коштів, наданих міжнародними партнерами для української ініціативи Grain from Ukraine становить майже $200 млн.

Перше судно Nord Vind (прапор — Барбадос) за цією програмою на початку грудня прибуло до порту Джибуті, звідки 25 тис. тонн пшениці було доставлено мешканцям Ефіопії.

Теми:

Ще на цю тему