Молдова підписала угоду з НАТО, що передбачає підтримку обороноздатності країни

09:00 20.02.2023

На тлі погроз, що Росія планує держпереворот у Молдові, НАТО затвердило пакет допомоги для зміцнення країни. Рішення було ухвалене під час зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, що відбулася у Брюсселі. 

Про це повідомляє видання Moldova1 з посиланням на Міноборони країни, пише видання ZN.UA.

У міністерстві уточнили, що йдеться про оновлений документ до пакета допомоги НАТО для зміцнення потенціалу оборони та безпеки Республіки Молдова.

"Він передбачає розширення співпраці для зміцнення стійкості національних інститутів до нових загроз і боротьби з гібридними загрозами, що включає просування стратегічної комунікації та громадської дипломатії як пріоритет", – заявили в Міноборони Молдови.

Документ декларує продовження розвитку потенціалу оборони та безпеки Молдови з акцентом на модернізацію її Збройних сил, зміцнення кіберзахисту, а також зміцнення інституційної цілісності та підвищення кваліфікації державних службовців у секторі національної безпеки та оборони.

Держсекретар молдавського Міноборони Валерій Міжа нагадав, що на саміті НАТО в Мадриді у червні 2022 року було підтримане рішення про розширення співпраці з Молдовою, яке було схвалене на засіданні Північноатлантичної ради у лютому 2023 року.
 

Ще на цю тему