У Криму вийшов на волю засуджений окупантами по справі «українських диверсантів» Андрій Захтей

19:30 19.02.2023

В окупованому Криму із сімферопольської колонії суворого режиму вийшов на волю засуджений російським судом у справі «українських диверсантів» українець Андрій Захтей. 

Про це повідомляє український медіа-проєкт «Ґрати», пише Крим.Реалії.

Згідно з повідомленням, Захтей повністю відбув свій термін у шість з половиною років, проте російська влада не дозволила йому виїхати в Україну і помістила до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Ростовській області.

Андрій Захтей. Фото з сайту Крим.Реалії

Андрія Захтея було затримано ФСБ Росії в серпні 2016 року. Тоді російська спецслужба затримання в окупованому Криму групи «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО в Лефортово, пізніше повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляли, що затримані у цій справі Євген Панов та Андрій Захтей планували здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму, а також штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Влада України відкинула російські звинувачення на адресу українців і назвала їх провокацією російських спецслужб.
 

Ще на цю тему