Португалія припинила видачу «золотих віз» власникам дорогої нерухомості

10:20 17.02.2023

Португалія відмовилася від практики видачі “золотих віз”, які давали право на тривале проживання у країні, покупцям дорогої нерухомості.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на заяву уряду Португалії пише Сіньхуа.

“Цей крок покликаний боротися зі спекуляцією на ринку нерухомості та знизити ціни на ринку”, - стверджує Сіньхуа.

Зазначається, що раніше видані “золоті візи” будуть поновлюватися лише, якщо “вони використовуються для власного та постійного проживання власника та його родичів або якщо нерухомість здається у довготермінову оренду”.


“Із близько 11 тис. виданих досі золотих віз, понад 9 тис. використовувалися винятково для інвестування у нерухомість”, - сказав з цього приводу прем’єр-міністр Португалії Антоніо Коста.

Португалія оголосила також й інші кроки, покликані знизити ціни на нерухомість, серед яких: нижчі податки, спрощення дозволів на будівництво та обмеження розміру підвищення цін на оренду.

Нагадаємо: згідно з цією програмою громадяни країн, що не є членами ЄС, повинні були зробити значні інвестиції в Португалію. Після цього вони отримували право на проживання та безвізовий в'їзд до Шенгенської зони.


Британія скасувала «золоті візи» в лютому після путінського вторгнення в Україну через занепокоєння з приводу припливу незаконних російських грошей. Португалія призупинила надання таких віз для росіян.

Теми:

Ще на цю тему