Військові Ірану беруть безпосередню участь в атаках РФ на цивільні об’єкти України – ISW

13:00 14.02.2023

Москва продовжує використовувати свої відносини з Тегераном для надання військової підтримки в Україні. Іранський персонал безпосередньо допомагає атакувати об’єкти цивільної інфраструктури в Україні.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише Цензор.НЕТ

Співробітники КВІР, ймовірно, підтримують використання Росією безпілотників, виступаючи як оператори та інструктори.

Аналітики нагадали, що Іран контрабандою переправив до Росії щонайменше 18 безпілотників далекого радіусу дії, використовуючи човни та іранські державні літаки.

За даними The Guardian, ці постачання включають 12 безпілотників "Шахед"-121 і 129, які мають можливості завдання ударів по землі і призначені для доставлення корисного навантаження до цілі і повернення на базу, на відміну від "Шахеда"-131 і 136.

За даними експертів, пов'язані з КВІР вантажні літаки Іл-76 регулярно літають до Росії, припускається, що Тегеран постійно надає Москві різні матеріали.

"Ці дані дозволяють припустити, що Росія продовжує покладатися на Іран щодо військової та технологічної підтримки в Україні і що частина іранського персоналу, ймовірно, перебуває в Україні, безпосередньо підтримуючи російські атаки на цивільну інфраструктуру", - вважають аналітики. 

Нагадаємо, Іран таємно використовував судна для постачання нових БпЛА дальнього радіуса у росію дії для застосування у війні проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему