«Укрзалізниця» збільшила розрахункову швидкість зерновозів у напрямку портів

10:00 10.02.2023

«Укрзалізниця» в рамках анонсованих заходів щодо зниження вартості перевезень у зерновозах компанії підвищила розрахункові швидкості руху для спеціалізованого рухомого складу у лютому 2023 року.

Як пиише видання Порти України, про це передає Rail.insider.

Згідно з оприлюдненою Філією «Центр транспортної логістики» (ЦТЛ) «Укрзалізниці» інформацією, змінами до Договору про надання послуг з організації перевезень вантажів залізничним транспортом затверджено, що з 9 по 28 лютого «розмір показника «Середня швидкість перевезення власного вагону Перевізника за одну добу» для зерновозів Перевізника у експортному сполученні через морські порти (окрім порту Рені) для вагонної/контейнерної відправки встановлюється на рівні 134 км на добу, а у складі маршрутного або контейнерного поїзда встановлюється на рівні 206 км на добу».

Раніше відповідні показники дорівнювали 124 км на добу.

Зміна швидкості в напрямку портів значно здешевлює, приблизно на 7-9%, загальну логістику”, — прокоментував заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

Крім того, в ході онлайн-наради залізничників із зерновиками у четвер, 9 лютого, було анонсовано проведення з наступного тижня окремих аукціонів у «Прозоро» щодо відправлень зерновозів ЦТЛ на відстані до 300 км за нижчими ставками.

Будемо пропонувати 200 вагонів на день, з яких 100 вагонів в напрямку портів і 100 – внутрішні перевезення. В кожному випадку 10 лотів по 10 вагонів. Ми знімаємо нижню планку і ви зможете купити зерновоз, знижуючи ціну з 4300 грн на добу початкової ставки до 516 грн до добу«Будемо пропонувати 200 вагонів на день, з яких 100 вагонів в напрямку портів і 100 – внутрішні перевезення. В кожному випадку 10 лотів по 10 вагонів. Ми знімаємо нижню планку і ви зможете купити зерновоз, знижуючи ціну з 4300 грн на добу початкової ставки до 516 грн до добу», — зазначив Ткачов.

Крім того, аукціон на 100 вагонів (10 лотів по 10 вагонів) із нижнім рівнем ставки 1806 грн на добу буде запропонований в напрямку західних прикордонних переходів.

Ткачов висловив прогноз, що відправлення у зерновозах надалі будуть дешевшати.
 

Ще на цю тему