У Севастополі «суд» виніс перший вирок за відмову військових брати участь у бойових діях

17:00 08.02.2023

Так званий «Севастопольський військовий гарнізонний суд» виніс перший вирок за обвинуваченням прапорщика та рядового за відмову брати участь у бойових діях проти української армії.

На лаві підсудних опинилися військовослужбовці Білогірського гарнізону Амурської області: старший прапорщик Котов Владімір Андрєєвіч та рядовий Котов Єгор Вікторовіч, пише Центр журналістських розслідувань.

Пресслужба окупаційного «суду» повідомляє, що Котови, перебуваючи на Херсонщині та побоюючись за своє життя, домовилися, що у разі надходження наказу про участь у бойових діях, не будуть його виконувати.

«26 вересня 2022 р. відмовилися виконати наданий заступником командира бригади з військово-політичної роботи в установленому порядку наказ начальника про вибуття для виконання завдань щодо утримання зайнятих рубежів у батальйонних районах оборони для недопущення прориву супротивника», — йдеться у повідомленні.

Обвинувачені частково визнали провину за статтею 332 КК РФ «Невиконання наказу». Прапорщика засуджено до 3 років та 6 місяців позбавлення волі, а рядового — 3 років та 4 місяців. Вирок ще може бути оскаржений в апеляції.

«Вирок» ухвалював окупаційний «суддя» Жагінов Арслан Іванович, який був переведений у Севастополь з Грозненського гарнізонного військового суду у 2014 році.
 

Теми:

Ще на цю тему