Швеція: Допуск РФ і Білорусі до Олімпіади означає нормалізацію війни

13:00 08.02.2023

Уряд Швеції підтримує регіональні спортивні організації та конфедерації у їхніх спробах вплинути на Міжнародний олімпійський комітет щодо участі Росії та Білорусі в Олімпіаді 2024 року.

Про це заявив міністр спорту Якоб Форссмед, пише Європейська правда з посиланням на Euractiv.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) нещодавно оголосив, що розгляне питання про допуск російських та білоруських спортсменів до змагань як нейтральних учасників. 

Рішення МОК є "вкрай дивним" і є "нормалізацією війни", сказав Форссмед в інтерв'ю газеті Dagens Nyheter.

"Справа не в тому, що ситуація на місцях змінилася, а в тому, що агресивна війна Росії проти України продовжується і значною мірою спрямована проти цивільного населення", - додав він.

"Нам здається вкрай дивним, що МОК змінив свою позицію у цій ситуації", - сказав Форссмед, згадуючи початкову заяву МОК про заборону участі спортсменів із цих країн.

"Це вкрай дивно, і це кидає виклик навколишньому суспільству у доволі драматичній формі, тому є причини, щоб справді сказати "ні", - додав він.

Таким чином, шведський уряд підтримає шведські та скандинавські спортивні організації, такі як Північний олімпійський та паралімпійський комітети, які вже заявили, що виступають проти участі Росії та Білорусі в Олімпійських іграх.

Уряд активно підтримуватиме їх спроби вплинути, хоча формально не намагатиметься зупинити рішення МОК, додав Форссмед.

Україна виступила проти рішення МОК і пригрозила бойкотувати Олімпіаду 2024 року в Парижі.
 

Ще на цю тему