Землетруси у Туреччині та Сирії: кількість загиблих наблизилась до 8 тисяч

12:20 08.02.2023

Внаслідок руйнівних землетрусів у Туреччині та Сирії загинули понад 7900 людей, десятки тисяч були поранені.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Anadolu.

Кількість жертв руйнівних землетрусів, що сталися в понеділок на півдні Туреччини, зросла до 5894 осіб, повідомив віцепрезидент Туреччини Фуат Октай в перші години середи 8 лютого.

Октай повідомив, що кількість поранених в результаті потужних підземних поштовхів в провінції Кахраманмараш становить 34 810 осіб.

"Втрата кожного громадянина глибоко засмучує нас", - сказав Октай журналістам, додавши, що влада продовжує рятувальні роботи, щоб допомогти тим, хто вижив.

За його словами, обвалилося 5,775 будівель. З-під уламків будівель було врятовано понад 8 000 людей.

Країна оголосила надзвичайний стан на три місяці в 10 провінціях для того, щоб пошуково-рятувальні операції та інші заходи були проведені якнайшвидше.

Сирійська цивільна оборона, відома як "Білі каски", заявила у вівторок, що кількість загиблих в утримуваних повстанцями районах на північному заході Сирії зросла до 1220 осіб, а кількість поранених - до 2600.

Очікується, що ці цифри "значно зростуть через те, що під завалами перебувають сотні сімей", - додали в групі.

"Наші команди продовжують пошуково-рятувальні операції в складних умовах", - йдеться в повідомленні, в якому йдеться про понад 400 повністю зруйнованих будівель, понад 1300 частково зруйнованих будівель і тисячі інших, які були пошкоджені землетрусом.

На підконтрольних уряду територіях Сирії підтверджено щонайменше 812 смертей, повідомляє державне інформаційне агентство SANA.