Контейнерні лінії переспрямували вантажі з пошкодженого землетрусом порту / Фото

08:20 08.02.2023

Контейнерні лінії Maersk, Hapag-Lloyd та COSCO поінформували про зміни у своїй роботі у зв’язку з пожежею у турецькому порту Іскендерун, що виникла після землетрусу.

Сила землетрусу була такою, що завдано значної шкоди логістичній та транспортній інфраструктурі навколо епіцентру Пазарджик, Кахраманмараш, у тому числі в порту Іскендерун. На жаль, порту було завдано серйозних структурних ушкоджень, що призвело до повної зупинки всіх операцій до подальшого повідомлення. Дороги також сильно постраждали, і зараз продавці не переміщують вантажівки в цьому районі і навколо нього”, — йдеться у заяві Maersk, пише видання Порти України.

У компанії уточнили, що всі контейнери будуть перенаправляти в прилеглі хаби в рамках оперативної можливості або затримувати їх у портах перевалки, включаючи порти Мерсін та Порт-Саїд.

У Hapag-Lloyd заявили, що через закриття терміналу Іскендерун прийом вантажів здійснюється у порту Мерсін.

COSCO вирішила призупинити всі замовлення, пов’язані з портом Іскендерун, до подальшого повідомлення. Рішення «набирає чинності негайно».

Щоб краще підтримувати наших ділових партнерів у сформованих обставинах, ми пропонуємо змінити пункт призначення для всіх замовлень, що направляються в порт або вже знаходяться на воді, і постараємося зробити все можливе, щоб досягти плавного спрямування”, — йдеться у листі.

Фото з сайту Порти України

Землетрус магнітудою 7,4 бала стався вранці у понеділок, 6 лютого, в провінції Кахраманмараш на півдні Туреччини. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування. Станом на полудень вівторка відомо про 3,3 тис. загиблих та 21 тис. постраждалих у Туреччині, зруйновано тисячі будівель. Крім Туреччини, руйнувань зазнала сусідня Сирія.

Порт Іскендерун був тимчасово виведений з експлуатації через руйнування після землетрусу. Місцеві ЗМІ того ж дня повідомили, що у контейнерах із вантажем на території порту розпочалася пожежа.

Іскендерун — один із найбільших портів Туреччини. За даними Головного управління з морських справ, сукупний вантажообіг порту за підсумками 2022 року становив 67,6 млн тонн вантажів, контейнерообіг — 659,3 тис. TEU.
 

Ще на цю тему