Будівництво першої АЕС у Туреччині не зазнало пошкоджень під час землетрусів

12:20 07.02.2023

Перша атомна електростанція (АЕС) Туреччини, що будується на півдні країни, не постраждала від руйнівних землетрусів, які сколихнули регіон у понеділок вранці.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Daily Sabah.

"Наші експерти не виявили жодних пошкоджень будівель, обладнання чи кранів на майданчику. Будівельно-монтажні роботи тривають", - сказала Анастасія Зотеєва, керівник проєктної компанії Akkuyu Nuclear, додавши, що землетрус магнітудою близько 3 балів відчувався в регіоні в Мерсіні, де будується станція.

За словами Зотеєвої, державні підрозділи цивільної оборони та захисту від надзвичайних ситуацій співпрацюють з аварійними підрозділами АЕС і готуються до відправки обладнання та персоналу в регіон.

АЕС "Аккую" на середземноморському узбережжі Туреччини стане першою в країні атомною електростанцією. Очікується, що станція, яка матиме встановлену потужність 4800 мегават і чотири реактори, почне виробляти електроенергію наприкінці цього року.

Щонайменше 2 921 людина загинула і 15 834 отримали поранення в 10 провінціях Туреччини внаслідок двох сильних землетрусів, що сталися в південній частині країни.

Ще на цю тему