Нафта дорожчає на тлі прогнозів щодо Китаю та побоювань після землетрусу в Туреччині

11:20 07.02.2023

Ціни на нафту зростають другу сесію поспіль у вівторок на тлі оптимізму щодо відновлення попиту в Китаї та побоювань з приводу нестачі пропозиції через закриття великого експортного терміналу після землетрусу в Туреччині

. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Повідомляється, що ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 82 центи, або 1,01%, до 81,81 долара за барель до 03:00 за Гринвічем, а ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate зросли на 82 центи, або 1,11%, до 74,93 долара за барель.

«Ціни на сиру нафту зростають у зв'язку з очікуваннями, що відновлення Китаю продовжиться, а також через перебої з поставками через землетрус, який зруйнував Туреччину», - сказав аналітик OANDA Едвард Мойя.

Операції на турецькому експортному терміналі нафти потужністю 1 млн барелів на добу в Джейхані були зупинені після великого землетрусу, який обрушився на регіон. Термінал БТД, через який азербайджанська нафта експортується на міжнародні ринки, буде закритий 6-8 лютого.

Тим часом Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) очікує, що половина зростання світового попиту на нафту цього року припадатиме на Китай, заявив очільник агентства, додавши, що попит на авіаційне паливо зростає.

Зазначається, що Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер нафти, уперше за шість місяців підвищила ціни на свою флагманську нафту для азіатських покупців на тлі очікувань відновлення попиту на нафту, особливо з боку Китаю.

Доповнення

Учора, 6 лютого, на півдні Туреччини і на півночі Сирії стався потужний землетрус, який забрав життя тисяч людей і спровокував серйозні руйнування. Після цього землетрусу повторювалися. Були також афтершоки.

Теми:

Ще на цю тему