У Туреччині заявили про арешт 15 ймовірних членів ІДІЛ, які могли готувати провокації проти західних консульств

17:30 05.02.2023

У Туреччині повідомили про проведення операції, під час якої було затримано 15 осіб, пов’язаних з «Ісламською державою», яких підозрювали у плануванні провокацій проти західних консульств. 

Про це повідомляє Bloomberg, пише ZN.UA.

При цьому, поліція Туреччини заявила, що не знайшла доказів підготовки терактів проти іноземних консульств, церков і синагог у Стамбулі.

Арешти відбулися після того, як консульства дев'яти країн, включаючи США, попередили про змову проти західних об'єктів у найбільшому місті Туреччини, що змусило деякі з них тимчасово зачинитися.

Турецька влада заявила, що заарештувала 15 осіб, пов'язаних з «Ісламською державою», за звинуваченнями в тому, що вони планували напади на консульства Швеції та Нідерландів. Однак поліція не знайшла жодних ознак «конкретної загрози» щодо цих цілей, згідно з письмовою заявою глави поліції Стамбула.

У четвер, 2 лютого, Міністерство закордонних справ Туреччини викликало послів США, Великої Британії, Нідерландів, Швеції, Швейцарії, Німеччини, Бельгії, Франції та Італії у зв'язку з повідомленнями про терористичні загрози. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що ніяких розвідувальних даних про загрозу не надходило, і що всі дипломатичні місії належним чином захищені турецькими службами безпеки.

Раніше повідомлялося, що американські військовослужбовці знищили в Сомалі одного з керівників "Ісламської держави" (ІДІЛ) Білала аль-Судані. За даними американської розвідки, знищений Білал аль-Судані координував розширення діяльності "Ісламської держави" та фінансував філії по всьому світу.
 

Ще на цю тему