У рамках Grain from Ukraine експортовано 110 тис тонн зерна

16:30 04.02.2023

У рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine, яка передбачає постачання продовольства в країни, що найбільше цього потребують, вже експортували 110 тисяч тонн зерна.

«У межах Grain from Ukraine з українських портів вже вийшло чотири судна із загальним вантажем 110 тис. тонн зерна», — заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, передає Укрінформ.

Сольський додав, що зерно відправили до Ефіопії та Сомалі. Він також зазначив, що в Україну прямує судно, яке завантажать зерном для Кенії. У межах ініціативи заплановано постачання зерна до Ємену, Судану та інших країн.

В Мінагрополітики нагадали, що реалізація Grain from Ukraine залежить від стабільної роботи зернового коридору, проте російська сторона перешкоджає роботі, навмисно затримуючи перевірки суден, чим спричиняє значні черги у Босфорі.

Загалом у межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine наша держава планує відправити до середини 2023 року понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.
 

Ще на цю тему