Розраховуємо, що ЄС приєднається до реалізації кожного із десяти пунктів формули миру – Кулеба

18:20 02.02.2023

Україна розраховує, що ЄС приєднається до реалізації кожного з десяти пунктів формули миру, триває робота над ухваленням резолюції Генасамблеї ООН з нагоди перших роковин повномасштабного вторгнення РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує Цензор.НЕТ.

"Наразі у нас є нова велика дипломатична ініціатива, яка відповідає інтересам не лише України та Європи, а й світу загалом - це формула миру президента Зеленського", - сказав Кулеба на спільному засіданні уряду України та Єврокомісії у четвер у Києві.

Міністр повідомив, що Україна та ЄС працюють наразі над ухваленням резолюції Генасамблеї ООН з нагоди перших роковин повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Розраховуємо, що не лише по суті ця резолюція відповідатиме духу та букві формули миру, а й безпосередньо підтримає цю ініціативу. Наша позиція, щоб ЄС приєднався до реалізації кожного із десяти пунктів формули миру", - сказав він.

За словами Кулеби, вони обговорили це з головою європейської дипломатії та вирішили подвоїти зусилля для мобілізації голосів на користь резолюції.

Нагадаємо, сьогодні президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн із членами Колегії Єврокомісії сьогодні вранці прибула до Києва для проведення переговорів з урядом України.

Ще на цю тему