У Молдові відповили на заяву Лаврова, що країну перетворюють «на чергову анти-Росію»

18:00 02.02.2023

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров твердить, що Молдову нібито хочуть перетворити "на чергову анти-Росію". 

В МЗС Молдови відповіли, що країна йде шляхом європейської інтеграції. Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на NewsMaker.

Лавров заявив пропагандистам з каналу "Росія 24" наступне: "Молдова - одна з країн, яку Захід хоче перетворити на чергову анти-Росію. Намагався і намагається він це зробити і щодо Грузії", - заявив Лавров.

За його словами, Молдова слідом за Україною нібито потрапила під вплив Заходу. Він звинуватив президента Молдови Майю Санду у тому, що та "рветься у НАТО" і "маючи румунське громадянство, готова об'єднатися з Румунією".

Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції Молдови відповіло, що заява Лаврова є частиною вже відомої загрозливої риторики російської дипломаті.

"Нагадуємо російській стороні, що Молдова йде шляхом європейської інтеграції. Молдова та її мешканці, незалежно від політичних чи геополітичних переваг, прагне до миру, свободи та демократії. Будемо вдячні всім країнам, у тому числі й Росії, за повагу до рішення нашого народу. Молдова чітко обрала своє майбутнє, і це майбутнє бути частиною вільного світу", - йдеться у заяві міністерства.
 

Ще на цю тему