Наступний «Рамштайн» вселяє стриманий оптимізм щодо далекобійних ракет та літаків для України — Чернєв

17:40 02.02.2023

Наступне засідання у форматі "Рамштайн", яке повинно відбутися вже цього місяця, вселяє стриманий оптимізм щодо передачі Україні далекобійних ракет і винищувачів. 

Про це завыив заступник голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв. Його слова цитує пресслужба ВРУ на своєму Telegram-каналі, пише ZN.UA

Чернєв зазначив, що партнери України вже зрозуміли, що від кількості зброї, яку вони передають нам, залежить майбутнє Європи. А останній "Рамштайн" сигналізує про те, що від стримування РФ Захід переходить до знищення її армії на території України. 

"Надання нам сучасних танків і значної кількості бронетехніки, яка була заявлена на останньому засіданні у форматі "Рамштайн", вказує на те, що ніхто не домовлятиметься з Росією. Є ще питання щодо кількості танків та іншої номенклатури, наприклад, літаків F-15 чи F-16, або далекобійних ракет", — зазначив він.

Раныш глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Київ вже веде переговори із партнерами щодо передачі Україні далекобійних ракет та реактивної авіації. Він зазначив, що це не зброя ескалації, а засоби захисту та стримування агресора
 

Ще на цю тему