Бен Ходжес закликає передати Україні іранську контрабандну зброю, яку перехопили сили США / Фото

13:40 02.02.2023

Сили США перехопили тисячі штурмових гвинтівок, боєприпасів, протитанкових ракет з Ірану, яка призначалась для повстанців-хуситів у Ємені. 

Колишній командувач військ США у Європі генерал Бен Ходжес закликає передати цей арсенал Україні, пише ZN.UA.

Фото з сайту ZN.UA

Бен Ходжес поширив у своєму Twitter повідомлення FOX News про перехоплену американцями іранську зброю і написав: «Чудово! Відправте все в Україну. Вони знатимуть, що робити з цією зброєю! Сили США перехопили тисячі автоматів, боєприпасів, протитанкових ракет з Ірану».

Як зазначає FOX News, Центральне командування США (ЦЕНТКОМ) повідомило, що його офіцери у співпраці з міжнародними військово-морськими партнерами успішно перехопили судно, яке перевозило понад 3000 гвинтівок з Ірану до Ємену. Разом з гвинтівками вилучили майже 600 тисяч набоїв і 23 протитанкові керовані ракети. 

Перехоплення відбулося 15 січня в Оманській затоці. Район, в якому було затримене судно, є історичним маршрутом для контрабанди зброї. 

Іран місяцями намагався постачати повстанцям-хуситам в Ємені смертоносну зброю, навіть незважаючи на те, що громадянська війна в Ємені триває в умовах перемир'я.

Бен Ходжес постійно підтримує Україну. Він ще влітку закликав американську владу передати Україні ракети ATACMS до РСЗВ HIMARS, здатні вражати цілі на відстані до 300 км. Лише це, на його думку, справді дозволить убезпечитись від російських ракет із Чорного моря.
 

Ще на цю тему