Болгарський парламент визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу

09:00 02.02.2023

Національні збори Болгарії визнали Голодомор 1932-1933 років на території України геноцидом та категорично засудили причетних до нього. 

Про це повідомило державне Болгарське телеграфне агентство, пише ZN.UA.

Як зазначається, відповідний документ підтримали 134 депутати, а проти виступили 26. Жоден з присутніх не утримався від голосування, але зовсім відмовилися від нього представники місцевої соціалістичної партії.

Крім цього, у Болгарії тепер кожну останню суботу листопада відзначатиметься День вшанування пам’яті жертв голодомору в Україні.

"Національні збори сприймають будь-яке заперечення, виправдання чи применшення цього геноциду як акт зневаги пам'яті мільйонів загиблих людей", – йдеться в документі.

Інформацію підтвердив і президент України Володимир Зеленський у Twitter, подякувавши болгарському парламенту за рішення.

"Цей крок вшановує пам’ять мільйонів жертв Голодомору та відновлює історичну справедливість. Україна завжди пам'ятатиме жест солідарності Болгарії", – написав він.

Наприкінці минулого року Європейський парламент визнав Голодомор 1932-1933 років, організований владою СРСР, геноцидом українського народу.
 

Ще на цю тему