Ще двом ексофіцерам ВМС України з Криму оголосили підозри у держзраді / Фото

13:40 31.01.2023

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому начальнику штабу Центру бойового забезпечення Військово-морських сил Збройних сил України та командиру групи інженерного забезпечення з Криму, які у 2014 році перейшли на бік ворога.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Після захоплення росіянами військової частини в АР Крим начальник штабу та командир групи відмовилися передислокуватись на підконтрольну територію та присягнули на вірність агресору.

Фото з сайту Укрінформ

«Нині колишні українські військові прислуговують окупантам у складі «міжнародного протимінного центру збройних сил російської федерації». До їх обов’язків входить інженерне забезпечення окупаційних військ рф, в тому числі по замінюванню території України, інфраструктурних об’єктів, адміністративних та цивільних будинків», - ідеться в повідомленні.

Вони за вказівкою загарбників використовують розмінувальну техніку для обстрілу не лише українських військових, а й цивільних об’єктів. Зокрема, за оперативними даними, саме ці зрадники стоять за використанням установки УР-77 «Мереорит» у міських кварталах Маріуполя.

У ДБР також повідомили, що родичі одного зі зрадників проживають у Львівський області. 

«Приблизно за місяць до повномасштабного вторгнення він попередив, що скоро разом з російською армією прийде «звільняти» їх. Матір та сестра одразу ж виїхали за кордон. Батько з бабусею залишились в Україні, ховаючись від ворожих ракет, чекали на свого «визволителя», - сказано в повідомленні.

Колишнім військовим заочно повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

В Офісі генпрокурора зазначили, що наразі вживаються заходи щодо ініціювання питання про здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
 

Ще на цю тему