Заарештовано майно підсанкційного російського олігарха Дерипаски – Офіс Генпрокурора

09:00 31.01.2023

Заарештовано майно підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски - українського підприємства, яке є найбільшим виробником металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію.

"За клопотанням Офісу Генерального прокурора заарештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію. Кошти були на депозитному рахунку Держмитслужби", - йдеться у повідомленні відомства у телеграм-каналі у понеділок 31 січня, інформує Цензор.НЕТ.

В Офісі Генпрокурора не зазначають імені російського олігарха, але ідеться про Олега Дерипаску.

За даними слідства, у 2000 році це українське підприємство було приватизоване холдингом, що належить російському олігарху.

"Наразі він перебуває під санкціями США та ЄС. Підставою для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора", - уточнюється в повідомленні.

У відомстві зазначають, що російський холдинг є одним із найбільших у світі виробників алюмінію, а група компаній, що входять до нього, продовжує забезпечувати потреби оборонно-промислового комплексу РФ, поставляючи власну продукцію для виробництва військових ракетних комплексів та іншої зброї.

За інформацією прокуратури, раніше за клопотанням прокурорів було заарештовано майно цього суб'єкта господарювання - 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки.

"На сьогодні загальна вартість заарештованих активів перевищує 1 млрд грн", - зазначається у повідомленні.

Досудове розслідування проводить ГСУ СБУ, оперативний супровід - ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.
 

Ще на цю тему