Єврокомісії довелося відповідати на питання ЗМІ про план дій у разі ураження комісарів російською ракетою

17:40 30.01.2023

У Єврокомісії запевнили у безперервності своєї роботи і вжитих заходах безпеки на тлі майбутнього спільного засідання українського уряду і єврокомісарів та триваючої загрози російських ракетних ударів по Україні.

Як пише "Європейська правда", про це сказав представник Єврокомісії, відповідаючи на запитання журналіста з приводу ризиків для єврокомісарів під час візиту в Україну.

Він уточнив, що йдеться про два різні заходи в Україні: один захід передбачає зустріч колегії єврокомісарів з українським урядом, другий захід – це власне саміт Україна-ЄС за участю президентки Єврокомісії, високого представника, а також президента Європейської ради. Решта колегії, за його словами, не буде задіяна в саміті.

"Передусім до України не поїде весь склад колегії, ми ще не оприлюднювали конкретний список. Це точно буде більшість членів колегії, але не всі вони. Дякуємо за турботу. Ми звісно ж перебуваємо у надзвичайно тісному контакті з українською владою, якщо йдеться про всі заходи, які потрібні для того, щоб забезпечити проведення безпечної зустрічі. І так, є міркування і в самій Єврокомісії з приводу так званої "тяглості справ", щоб забезпечити безперервну роботу за всіх обставин", - наголосив Мамер.

За його словами, саме з міркувань безпеки в Єврокомісії не надають усіх деталей про майбутню зустріч.

Представник Єврокомісії також не став підтверджувати конкретну дату засідання українського уряду і членів ЄК.

Минулого тижня стало відомо, що члени Європейської комісії та український уряд напередодні саміту Україна-ЄС, що пройде 3 лютого, проведуть спільну нараду у Києві після гарантування українською стороною безпеки такої події.

Ще на цю тему