кремль: путін готовий до контактів з канцлером Німеччини Шольцем

20:00 29.01.2023

володимир путін відкритий для контактів з канцлером Німеччини Олафом Шольцем , хоча телефонної розмови з ним не заплановано, заявив речник кремля в неділю, інформують росЗМІ, передає УНН.

Цитата

"Поки ніяких узгоджених переговорів (із Шольцем) у графіку немає. путін був і залишається відкритим для контактів", - цитують росЗМІ прессекретаря кремля дмитра пєскова.

Що передувало

Берлінська щоденна газета Tagesspiegel цитує Шольца в інтерв’ю, опублікованому в неділю: "Я також знову поговорю з путіним – тому що необхідно говорити".

Він додав: "На путіні лежить тягар вивести війська з України , щоб покласти край цій жахливій, безглуздій війні, яка вже коштувала сотням тисяч життів".

Востаннє путін і Шольц спілкувалися телефоном на початку грудня. Тоді диктатор заявив, що лінія Німеччини та Заходу щодо України є "деструктивною" і закликав Берлін переглянути свій підхід.

За даними Кільського інституту світової економіки, Німеччина є другим за величиною донором військової техніки для України після Сполучених Штатів, випереджаючи інші європейські держави, такі як Франція та Британія.

Ще на цю тему