У Чорному морі 14 російських військових кораблів , чотири - з «калібрами»

18:20 27.01.2023

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 14 російських військових кораблів, серед яких чотири носії крилатих ракет "калібр" загальним залпом близько 20 ракет.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці Військово-морських сил Збройних сил України у Фейсбуці.

“Станом на 27 січня на 10-ту ранку в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 14 ворожих кораблів, з них 4 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить близько 20 ракет. В Азовському морі знаходяться 2 ворожі кораблі, у Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить – 72 ракети”, - ідеться в повідомленні.

Водночас, як зазначила в ефірі телемарафону начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк збільшення кількості корабельного угруповання пов’язана зі штормом на морі, тож додаткові кораблі можуть бути суднами забезпечення.

Вона також повідомила, що наразі спостерігається активізація російських безпілотників, які запускаються з моря, щоб “дорозвідувати, що вони учора наробили і визначитися з майбутніми цілями”.

“Від учора почалися нові 10-14 діб, які їм потрібні для відновлення обстрілів”, - сказала вона.

Гуменюк зауважила, що учорашні обстріли продемонстрували нову тактику ворога, відповідно якої після завершення тривоги відбувається повторна ракетна атака.

“Після того, як пройшла масована атака, Південь знов було атаковано. Здіймалася у небо тактична авіація, знов були задіяні ракетоносії морські. Пуск відбувся тільки з повітря, наша ППО спрацювала, і керовану авіаційну ракету, спрямовану на Одещину, було збито”, - зазначила вона.

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, росіяни здійснили 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 “кинджал”, “калібр”, Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.
 

Ще на цю тему