Гелікоптери Sea King можуть дати бій підводним човнам рф у Чорному морі

15:20 27.01.2023

Великобританія передала ЗС України гелікоптери Sea King. «Королівський флот провів навчання на Sea King для 10 українських екіпажів.

Про можливості гелекоптеров розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пише група Інформаційний спротив.

«Як відомо, Великобританія передала Україні гелікоптери Sea King і є цікавий момент щодо застосування цієї бойової техніки.

Справа в тому, що це не просто транспортний засіб, а ще й протичовновий комплекс. Дані гелікоптери призначені не тільки для пошуку, але і знищення підводних човнів.

Sea King можуть застосовувати як торпеди Mk-46 та глибинні торпеди, для ураження підводних об’єктів, так і ракети AGM-65 Maverick, для ураження надводних об’єктів, що робить його таким собі повітряним протикорабельним комплексом.

І в наших реаліях це дуже актуально, адже в просторах Чорного моря продовжують непомітно ходити ДЕПЧ проекту 636 «Варшав’янка». Дані субмарини можуть підходити до нашого узбережжя, на відміну від кораблів, на максимально допустиму відстань і здійснювати пуск КР «Калібр» з підводного становища.

До речі, під час ракетного удару по Україні 26 січня здійснювалися пуски КР «Калібр» саме з “Варшав’янок”.

А тому, відчуваю стійку надію, що саме Sea King може в найближчому майбутньому відкрити рахунок «Варшав’янкам», які пішли на дно Чорного моря», пише Олександр Коваленко.
 

Ще на цю тему