Російський «Газпромбанк» більш не буде здійснювати перекази у доларах США

10:20 25.01.2023

Підсанкційний російський "Газпромбанк" із 27 січня припинить транскордонні перекази в доларах США - це пов'язано з одностороннім рішенням двох американських банків JPMorgan Chase Bank і Bank of New York Mellon припинити обслуговування його кореспондентських рахунків.

Про це пише Коммерсантъ із посиланням на пресслужбу банку, пише Економічна правда.

За словами банку, обслуговування доларових рахунків і депозитів продовжиться.

"Це ніяк не вплине на роботу "Газпромбанку", обслуговування рахунків і депозитів наших клієнтів у доларах продовжиться в повному обсязі.

Усі зобов'язання перед клієнтами виконуються у всіх валютах, як і раніше, фізичні та юридичні особи мають безперервний доступ до своїх грошових коштів і сервісів", - кажуть у пресслужбі.

"Сталося тільки те, що два американські банки за своєю ініціативою з 27 січня закривають наші кореспондентські рахунки, і все", - заявили в банку.

Україна неодноразово закликала західних партнерів запровадити жорсткіші санкції проти російського "Газпромбанку" і відключити його від SWIFT. 

Раніше журналісти з'ясували, що Росія виплачує заробітні плати та надбавки своїм солдатам, які ведуть війну проти України, через "Газпромбанк" - він досі уникає серйозних санкцій Заходу, зокрема і відключення від SWIFT.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему