В планах нового глави Міноборони Німеччини поїздка до Києва

14:00 22.01.2023

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус озвучив плани найближчим часом приїхати до України, можливо, протягом наступних чотирьох тижнів. 

Таку заяву він зробив в інтерв'ю для Bild am Sonntag, пише ZN.UA.

На питання чи вже знає, куди поїде в першу чергу, глава тамтешнього оборонного відомства, який зайняв свою посаду буквально декілька днів тому, відповів:

«Це ще не остаточно, але можна сказати точно, що я скоро поїду в Україну. Ймовірно, навіть протягом наступних чотирьох тижнів. У п'ятницю я зустрів свого українського колегу в Рамштайні для інтенсивного обміну. Олексій Ресніков – відкрита людина, яка точно знає, чого хоче».

"Україні терміново потрібні основні бойові танки «Леопард-2». Але на зустрічі в Рамштайні рішення про поставку відклали. Канцелярія все ще чекає, чинячи тиск, зокрема. з Польщі.

Пісторіус принаймні наказав, щоб його міністерство підрахувало, скільки німецьких «Леопард-2» працює в Бундесвері та промисловості", – йдеться на сторінках видання.

Ділячись своїми думками після того, як у понеділок канцлер запропонував йому посаду міністра, Пісторіус сказав, що це "вселяє в нього повагу і водночас смирення' – в Європі точиться війна.
 

Ще на цю тему