Українські дрони навчилися обходити російську ППО і можуть досягти москви — військовий експерт

11:00 22.01.2023

Побоювання російського військового начальства, що створює нові ешелони ППО прямо в центрі москви, обґрунтовані.

Про це розповів в інтерв’ю «Можем объяснить» військовий експерт Юрій Федоров, пише група Інформаційний спротив.

Експерт сказав, що не так важливо, які дрони використовувалися Україною для атаки на авіабази в Енгельсі Саратівської області та Дягілєво під Рязанню.

«Важливо інше, що ці літальні апарати пролетіли сотні кілометрів над російською територією, яка теоретично має контролюватись ППО, але, як з’ясувалося, цього не було», — заявив Федоров.

Можливо, після атак прорахунки в ППО були виправлені, але головне, що літальні апарати показали здатність обходити ті ділянки території, що контролюються протиповітряною обороною. А якщо подивитися на відстань від кордону з Україною до Саратовської області або до бази під Рязанню, то виявиться, що Москва перебуває в потенційній зоні поразки.

У Кремлі заявили, що для атак використали модернізований безпілотник ТУ-141, тобто фактично безпілотний літак.

«Це досить масивний і металевий апарат, з великою відбиваючою поверхнею. І виявилося, що ці досить застарілі та незграбні літальні апарати вільно переміщуються над територією росії», — зазначив експерт.

Федоров додав, що сучасніші дрони, на наявність яких натякає Україна, мають кращий захист від ППО, а отже, загроза москві цілком реальна.
 

Ще на цю тему