США виділять кошти на розробку аналогів української «Дії» у світі

08:00 21.01.2023

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) планує виділити близько 650 тисяч доларів на допомогу в розробці підходу до створення аналогів українського застосунку "Дія" в інших країнах світу. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації за підсумками зустрічі його глави Михайла Федорова з адміністратором USAID Самантою Павер на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, пише ZN.UA.

Як зазначається, розмова була присвячена подальшій співпраці зі США в питанні просування українського досвіду цифрової трансформації.

"Наші новації у наданні послуг викликають великий інтерес та попит серед інших держав. Вже понад 10 країн активно вивчають та планують перейняти досвід "Дії". Перший застосунок на базі "Дії" розпочав роботу в Естонії", – розповіли в Мінцифрі.

Там пояснили, що кошти від USAID підтримають потенційних держав-партнерів у впровадженні єдиних застосунків для надання державних послуг. 

"Досвід України у розбудові цифрової держави допоможе іншим країнам надавати зручні послуги та ефективного ними управляти", – додали в повідомленні.

У пресслужбі також нагадали, що й Мінцифра створила застосунок "Дія", відповідний портал і представила там 80% державних послуг за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. "Дякуємо партнерам за спільний вектор у розвитку державного сервісу та цифровізації у світі", – підсумували в міністерстві.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки висловили бажання "повторити успіх" української програми "Дія" для створення аналогічних систем в інших країнах.
 

Ще на цю тему