У Чорному морі росія тримає шість носіїв «Калібрів» із 40 ракетами на борту

15:20 20.01.2023

У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться шість носіїв "Калібрів" із 40 ракетами на борту.

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

“Станом на сьогодні на 10:00 ситуація така: в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 11 ворожих кораблів, з них шість носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить – 40 ракет”, - ідеться в повідомленні.

В Азовському морі знаходиться два ворожих кораблі. 

В Середземному морі перебуває 10 ворожих кораблів, з них п`ять носіїв "Калібрів", загальний залп яких становить – 72 ракети.

За тиждень в інтересах російської федерації прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Чорного моря 107 суден, з них 41 продовжило рух у напрямку протоки Босфор. 

До Азовського моря в інтересах рф пройшло 191 судно, з них 56 рухались з протоки Босфор. 

У ВМС зауважили, що зазначені судна здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

“Військово-морські сили Збройних сил України разом з побратимами у складі угрупувань докладають усіх зусиль із забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи. За минулий тиждень в рамках Чорноморської зернової ініціативи 29 суден покинули українські порти на борту яких було понад мільйон тонн зерна та інших продуктів харчування”, - додали у ВМС.

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що загроза ракетних ударів з Чорного моря висока.

Ще на цю тему