Російський силовик навідався до будинку кримськотатарської активістки Ельмаз Акімової

17:40 19.01.2023

Кримськотатарська активіста Ельмаз Акімова повідомила про повторний за останній час візит російських силовиків до будинку її батьків у Криму. 

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці, повідомляє видання Крим.Реалії.

«Сьогодні (18 січня – КР) близько 18-ї вечора додому знову з'явився непроханий співробітник правоохоронних органів. Цього розу один. За останні майже 3 тижні це другий візит. Знову без будь-яких «попереджень», «застережень». Батькам представився капітаном поліції. Прийшов провести зі мною розмову. На яку тему – мені невідомо. Декілька днів тому за рекомендаціями адвокатів, рідних, близьких друзів я змушена була тимчасово виїхати з Криму. І я сподіваюся, що дуже скоро я повернуся додому, в Крим», – йдеться у повідомленні.

Наприкінці грудня 2022 року Ельмаз Акімова повідомила, що до її будинку навідалися співробітник російського Центру з протидії екстремізму та разом із ним дільничний. Тоді їй не вручали застереження чи попередження. На запитання, з чим пов'язаний цей візит, їй відповіли, що це наказ керівництва на перевірку місця проживання деяких людей.

Російські силовики публічно не повідомляють, із чим пов'язані візити до будинку Ельмаз Акімової.

Раніше в Криму російські силовики вручали застереження щодо «неприпустимості порушення закону» активістці Ельмаз Акімовій. Повідомлялося також про її затримання після одиночного пікету біля Ханського палацу.
 

Ще на цю тему