У російського винищувача загорівся двигун у небі над Білоруссю — Беларускі Гаюн

14:40 19.01.2023

Під час повітряної тривоги в Україні 19 січня, оголошеної через активність російської авіації в небі над Білоруссю, над містом Молодечно Мінської області спалахнув двигун у російського винищувача МіГ-31К.

Як пише ZN.UA, про це повідомив Telegram-канал Белорусский Гаюн.

Приблизно о 12:00 за місцевим часом (11:00 за Києвом) жителі міста почули вибух, після чого російські літаки пішли на посадку. У білоруських соцмережах написали, що від вибуху в місті та передмісті затремтіли вікна в будинках.

За даними моніторингової групи «Беларускі Гаюн» у цей час над районом Молодечно у винищувача МіГ-31К ВКС РФ (RF-95194) стався спалах одного з двох двигунів, який супроводжувалося звуком вибуху, що настправді було звуком помпажу двигуна після загоряння.

Внаслідок інциденту російський винищувач вимушено екстрено завершив політ і повернувся на аеродром «Мачулищі».

У моніторинговій групі зазначають, що це вже другий інцидент неполадки у конкретному винищувачі. Зокрема 25 грудня літак з цим бортовим номером при спробі зльоту з аеродрому в Мачулищах.

Раніше в Генштабі попередили, що найближчими днями для України існуватиме підвищена загроза ракетно-авіаційних ударів російських окупантів з використанням повітряного простору Білорусі у зв'язку з початком нових навчань на території республіки.
 

Ще на цю тему