МАГАТЕ розмістило місію на Чорнобильській АЕС

08:20 19.01.2023

Міжнародне агентство з атомної енергії продовжує збільшувати свою присутність в Україні. 

У середу, 18 січня, організація запустила роботу експертної місії з підтримки та допомоги на території Чорнобильської атомної електростанції, повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у Twitter, пише ZN.UA.

"Ми розпочинаємо дуже комплексну програму підтримки в питанні забезпечення безпеки й охорони об’єкта. Дуже важливо бачити, що Чорнобильська АЕС через рік після окупації повертається до роботи. Пост-окупаційна фаза пройшла успішно, і більша частина функціональної діяльності була відновлена й більш-менш нормалізована. Зараз ми переходимо до наступного етапу", – заявив глава Агентства.

Гроссі висловив надію, що станція більше не опиниться під окупацією та не стане об’єктом ворожих атак. Він наголосив, що спрямовує свої зусилля на попередження таких сценаріїв.

"Маючи постійну присутність МАГАТЕ, ми робимо дуже конкретний крок у цьому напрямку. Присутність наших людей тут є дуже хорошим способом інформувати міжнародне співтовариство про будь-які події та вживати необхідних заходів для запобігання цьому", – зазначив гендиректор МАГАТЕ.
 

Теми:

Ще на цю тему