В Естонії міністри оборони кількох країн обговорять підтримку України перед «Рамштайном»

17:20 17.01.2023

У четвер 19 січня в Естонії відбудеться зустріч міністрів оборони країн, що підтримують Україну, на якій обговорюватимуть надання подальшої військової допомоги країні, що бореться з російською агресією.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє портал ERR.

"Зустріч міністрів оборони, яка передує формату "Рамштайн", цього разу відбудеться в Тапа. Крім міністра оборони Естонії Ханно Певкура, у ній візьмуть участь глава міноборони Великої Британії Бен Воллес і міністри оборони Польщі, Латвії та Литви", - сказав у вівторок прессекретар Міноборони Естонії Томас Мелл.

Остаточне підтвердження участі у зустрічі очікується ще від десяти країн, запрошення надіслано представникам Франції, Німеччини, Іспанії, Словаччини, Канади, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Італії та Чехії.

Це попередня формату "Рамштайн" зустріч, на якій Естонія, Велика Британія та низка інших країн представлять новий пакет військової допомоги Україні. Серед іншого до них включено важке озброєння, яке необхідне Україні для відбиття російської агресії, зазначив Мелл.

Очікується, що чергові пакети допомоги будуть остаточно узгоджені 20 січня на зустрічі, яка відбудеться на військовій базі в німецькому місті Рамштайн.

Велика Британія вже оголосила, що направить в Україну ескадрон із 14 танків Challenger 2 і 30 САУ AS90. Однак головне питання полягає в тому, чи оголосить цього тижня Німеччина про свою готовність поставити в Україну танки Leopard.
 

Ще на цю тему