Парламентські вибори в Греції відбудуться навесні

18:00 14.01.2023

Греція проведе парламентські вибори навесні, заявив у суботу прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс, підтвердивши повідомлення ЗМІ про те, що уряд розглядає можливість виборів приблизно у квітні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Термін повноважень Міцотакіса закінчується у липні, і вибори пройдуть за пропорційною системою, що ускладнює перемогу будь-якого кандидата, збільшуючи шанси на повторне голосування та період підвищеної політичної невизначеності.

"Вибори пройдуть навесні, по суті, у той момент, коли ми практично вичерпаємо наш чотирирічний термін", - сказав прем'єр журналістам під час поїздки до північного регіону Еврос.

Міцотакіс, лідер партії "Нова демократія", яка лідирує в останніх опитуваннях, додав, що він балотуватиметься як кандидат у виборчому окрузі в Евросі з символічних причин.

У 2020 році десятки тисяч прохачів притулку намагалися перетнути кордон з Євросоюзом через сухопутний кордон Греції з Туреччиною в Евросі після того, як Анкара заявила, що більше не перешкоджатиме спробам мігрантів перетнути кордон.

Напруження між Грецією та Туреччиною, історичними суперниками, а також союзниками по НАТО, останніми місяцями знову загострилося.

 

 

Теми:

Ще на цю тему