Королівську пошту Великої Британії атакував вірус, розроблений хакерами РФ

14:40 13.01.2023

Королівська пошта Великої Британії (Royal Mail) зазнала атаки вірусу-вимагача, який розробили і застосовують пов'язані з Росією хакери.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє BBC.

Через цей вірус британська поштова служба вже кілька днів не може надсилати посилки та листи за кордон.

Про масштабний кібернапад на найбільшу британську поштову службу стало відомо в середу. Наразі Королівська пошта все ще просить користувачів не намагатися відправляти будь-що в інші країни, оскільки її комп'ютерні системи залишаються несправними.

Як повідомили джерела, близькі до слідства, під час нападу було застосовано програму-вимагач Lockbit. За даними компаній, що спеціалізуються на комп'ютерній безпеці, її розробили злочинні групи, пов'язані з Росією.

Водночас поки що не відомо, де саме перебувають зловмисники, які здійснили напад на британську пошту. У листопаді минулого року влада США висунула звинувачення в організації кібератаки за допомогою Lockbit людині з подвійним канадсько-російським громадянством; стверджується, що свої напади вона здійснювала з території Канади.

Офіційний представник Королівської пошти відмовився відповісти на запитання, чи справді організація зазнала атаки із застосуванням вірусу-вимагача. Він заявив, що поки не може сказати, коли буде відновлено відправлення листів і посилок за кордон.

Віруси-вимагачі блокують дані в комп'ютерних системах, після чого хакери, як правило, вимагають викуп у криптовалюті. Зазвичай вони також встановлюють дедлайн, після якого погрожують опублікувати вкрадені файли.
 

Ще на цю тему