Кримський депутат отримав заочно 12 років позбавлення волі за державну зраду

17:20 09.01.2023

Суд в Україні заочно засудив до 12 років позбавлення волі депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим VI скликання щодо звинувачення у державній зраді (частина 1 стаття 111 КК України).

Як пише Крим.Реалії, про це повідомляє пресслужба Прокуратури АРК.

«Прокурори довели, що у 2014 році засуджений, спільно з іншими депутатами кримського парламенту, задля приховання факту окупації півострова збройними силами РФ та легітимізації дій РФ, проголосував за ухалення низки незаконних постанов. Йдеться про рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», який мав показати картинку «вільного волевиявлення кримчан», ухвалення постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», що передбачала «входження Криму до складу РФ», – сказано в повідомленні.

Фото: пресслужба прокуратури АР Крим

Ім'я та прізвище засудженого не вказано. Проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Васильєва Олександра Модестовича. Його публічних коментарів щодо цього вироку наразі немає.

У листопаді минулого року повідомлялося, що український суд заочно засудив до 12 років позбавлення волі депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим VI Сергія Федоркіна.
 

Ще на цю тему