Росія планує виробляти іранські дрони у Тольятті – секретар РНБО 

21:00 08.01.2023

Українська розвідка з'ясувала, що Росія планує виробляти іранські безпілотники на кількох майданчиках, зокрема в місті Тольятті. 

Про це розказав секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю, яке показали в ефірі єдиного телемарафону ввечері в суботу 7 грудня, повідмляє ЛІГА.Новини.

"Одне з міст – це Тольятті, де вони збираються все це робити, є й інші міста. Наша розвідка по багатьох питаннях працює просто бездоганно, і ми заздалегідь розуміємо, які кроки вони можуть для себе відпрацьовувати", – сказав Данілов.

Він додав, що поки що невідомо, яким чином росіяни збираються отримувати запчастини, необхідні для цих дронів.

"Коли ми почали збивати іранські дрони, ми звернули увагу на комплектацію певних компаній, які не мали б поставляти ці комплектувальні до Ірану. Як вони там опинилися – цим питанням займаються багато розвідок. Але після того, як це стало публічно відомо, я не думаю, що компанії, які їх постачали, будуть продовжувати це робити. Тоді з чого будуть складати свої дрони – це велике питання", – зазначив Данілов.

  • За даними ГУР, Росія купила в Ірану 1700 дронів-камікадзе Shahed-136.
  • Проте у листопаді CNN із посиланням на власні джерела повідомило, що Іран починає передавати Росії креслення та компоненти, необхідні для виготовлення безпілотників.
  • До початку листопада Іран заперечував, що передавав РФ дрони, але 9 листопада глава МЗС країни визнав постачання. Це нібито було ще до 24 лютого та "у невеликих кількостях". Президент Зеленський назвав це брехнею.

Ще на цю тему