Під москвою виявили полігон, де можуть тренуватися оператори Shahed - ЗМІ

12:40 06.01.2023

Під москвою виявили імовірну локацію російського полігону, де тренуються оператори БПЛА Shahed.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Донбас.Реалії знайшов імовірну локацію полігону, розташованого приблизно за 8 км на південний схід від Державного центру безпілотної авіації міноборони росії в Коломні.

Раніше українські розслідувачі встановили, що росія відряджала своїх операторів БПЛА на навчання до Ірану під виглядом участі у змаганнях. Йдеться про чотирьох російських військових, які у серпні брали участь у змаганнях операторів БПЛА "Соколиная охота" в Ірані. Одразу після цього почалися атаки іранських дронів-камікадзе на українські міста. Усі встановлені в розслідуванні військові служать у 924-му Державному центрі безпілотної авіації рф.

Цей центр є єдиним у структурі міноборони росії, який готує операторів дронів, та базується у Коломні (військова частина 20924 на вулиці Артилерійській). Проте польоти здійснюють в іншому місці.

Міжнародні армійські ігри "Соколиная охота" у 2019 та 2021 роках проходили на полігоні центру в Коломні. У 2019 році російське міноборони публікувало фото зі змагань.

російські військові стоять на тлі цієї споруди:

Поруч з встановленим майданчиком є великий полігон, котрий раніше належав Коломенському вищому артилерійському училищу. Ймовірно, цей полігон також використовується для польотів БПЛА.

Червоним позначене місце, де проводилась «Соколиная охота», а ліворуч від нього розташований полігон

Оскільки інструктори саме цього центру проходили навчання в Ірані, можна припустити, що на Shahed також навчають саме тут.

Відстань від полігону до москви становить близько 100 км. До кордону України - близько 600 км, зауважили Донбас.Реалії.

 

Теми:

Ще на цю тему