Російське коріння: Завод м’ясних напівфабрикатів Єрмоліно передали АРМА

16:00 05.01.2023

Завод великого виробника напівфабрикатів Єрмоліно передали до управління Агентству з розшуку та менеджменту активів.

Бюро економічної безпеки передало в управління АРМА комплекс із виготовлення м’ясних заморожених напівфабрикатів під ТМ Єрмоліно та його корпоративні права.

Про це йдеться у повідомленні БЕБ, пише НВ.

СБУ та БЕБ викрили корупційну схему. Митники розкрадали мільйони гривень на експорті українського зерна

До складу підприємства входить комплекс із виробництва м’ясних заморожених напівфабрикатів загальною площею понад 4 тис. кв. м, житловий будинок площею 2 тис. кв. м, складське приміщення площею 3,5 тис. кв. м, адміністративні, виробничі будівлі та інша нерухомість загальною орієнтовною вартістю понад 350 млн грн.

«Згадане майно на правах власності належить товариству, яке є одним із найбільших виробників напівфабрикатів на території України», — йдеться у повідомленні Бюро.

У БЕБ додали, що посадовців цієї компанії було викрито в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Також під час досудового розслідування було встановлено, що бенефіціарним власником суб'єкта господарської діяльності є громадянин РФ.

Крім того, співробітники БЕБ встановили, що посадові особи компанії протягом 2019−2021 років перераховували кошти транзитно-конвертаційній групі для переведення в готівку без фактичного проведення операцій. Це дозволило їй ухилитися від сплати податків на 150 млн грн.

Наразі майно та корпоративні права компанії заарештовані та передані в управління АРМА.
 

Ще на цю тему