Київ очолив ТОП-100 міст від міжнародної агенції Resonance

11:20 05.01.2023

Столиця України місто Київ очолила рейтинг найкращих міст світу 2023 року за версією міжнародної агенції Resonance, зайнявши позицію «Почесне найкраще місто світу 2023 року».

Місто опинилось першим у списку завдяки стійкості, незламності мешканців Києва та хоробрості перед обличчям війни, пише ZN.UA.

«Історична столиця України є міським маяком мужності та стійкості, які ведуть непокірну націю проти вбивчого агресора. Це, як і решта України, місце невичерпної мужності перед обличчям щоденної трагедії», - зазначають автори рейтингу.

Також експерти відзначили суттєвий розвиток інфраструктури міста за останніх 10 років — створення нових парків і скверів та впорядкування старих, наведення ладу з паркуванням, оновлення рухомого складу муніципального транспорту.

Водночас першу десятку у рейтингу Топ 100 найкращих міст світу 2023 року для життя, роботи, інвестицій та подорожей ввійшли Лондон, Париж, Нью-Йорк, Токіо, Дубай, Барселона, Рим, Мадрид, Сінгапур та Амстердам.

Оцінку міст проводили серед міст-мільйонників за шістьма основними категоріями – місце розташування і кліматичні особливості, рівень розвитку міської та туристичної інфраструктури, дозвілля (в тому числі культурне та гастрономічне), людський ресурс та його потенціал, доходи громадян, просування в медіапросторі.
 

Ще на цю тему