Держстивідор ІЗМ МТП обробив 6 млн тонн вантажів у 2022 році

12:40 02.01.2023

ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт» (ІЗМ МТП) у 2022 році перевалило майже 6 млн тонн вантажів. Про це повідомив директор підприємства Андрій Єрохін

Рік 2022-й став роком випробувань та єднання. Завдяки професійному підходу до справи та злагодженій роботі колективу ми змогли переробити майже 6 млн тонн вантажів. Це — показники «золотих часів» нашого порту, але цьогоріч обставини — кардинально інші”, — написав Єрохін у Facebook.

За його словами, в умовах воєнного стану держстивідор ІЗМ МТП не тільки в рази збільшив обсяги робіт, виконуючи надважливу функцію морських воріт держави, але продовжував вчасно виплачувати та збільшувати заробітну платню та податки в бюджети різних рівнів, приймали на роботу людей, які вимушено переїхали до Ізмаїла з інших міст, що потерпають від військової агресії Росії.

За попередніми даними ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), через масштабне військове вторгнення Росії до України, яке розпочалося у лютому, вантажообіг морпортів за підсумками 2022 року скоротився утричі порівняно з минулим роком — до 50,8 млн тонн. Водночас, у дунайських портах перевалка порівняно з минулим роком зросла в рази, зокрема в Ізмаїльському порту — більш ніж удвічі, Ренійському порту — вп’ятеро, порту «Усть-Дунайськ» — у 12 разів.

ДП «ІЗМ МТП» оперує причалами №№4-8, 12-14, 16-26 Ізмаїльського морського порту.

Держстивідор у 2021 році збільшив вантажообіг порівняно з 2020 роком на 28,5% — до 3,868 млн тонн.

Теми:

Ще на цю тему