Зерно з України: WFP оголосила тендер на закупівлю 75 тис тонн агропродукції 

17:20 28.12.2022

Всесвітня продовольча програма ООН (WFP) проводить тендер на закупівлю 75 тис тонн агропродукції у рамках реалізації гуманітарної програми Grain from Ukraine. 

Про це заявив регіональний директор WFP Метью Голлінгворт, повідомляє видання Порти України з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства.

Закуплене зерно буде спрямоване до Ефіопії та Ємену.

Шляхи втілення гуманітарної програми Grain from Ukraine та подальші перспективи співпраці обговорювалися під час робочої зустрічі міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського з делегацією WFP у вівторок, 27 грудня. Сторони предметно обговорили стан реалізації ініціативи.

Також під час заходу йшлося про взаємодію партнерів на кожному етапі втілення Grain from Ukraine. За результатами зустрічі сторони домовилися напрацювати спільні рішення і найближчим часом обговорити подальші практичні кроки для їх реалізації.

Микола Сольський нагадав, що наразі в рамках Grain from Ukraine з українських портів вийшло три судна з 80 тис. тонн пшениці, які направлені до Ефіопії та Сомалі.

У межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine наша держава планує відправити до середини 2023 року понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.
 

Ще на цю тему