В Туреччині завершили черговий етап випробувань лазерної системи ALKA / Відео

09:00 26.12.2022

В Туреччині завершили черговий етап випробувань системи спрямованої енергії ALKA.

Про це у своєму Twitter повідомив очільник Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, пише Мілітарний.

“Ми залишили позаду ще один етап у випробуваннях системи зброї спрямованої енергії ALKA, яка займатиме важливе місце в нашій лазерній та електромагнітній програмі, над якою працюють небагато країн“, – написав Ісмаїл Демір.

Також опублікував відео випробувань.

На кадрах зафіксовано знищення наземних цілей та безпілотників під час польоту.

ALKA це система від Roketsan, яка забезпечує можливість боротьби з окремими міні/мікробезпілотними літальними апаратами, які можуть нести різні корисні вантажі (камери, вибухівки тощо). Також вона дозволяє знищувати рої БПЛА на безпечній відстані від об’єкта, який охороняється такою системою.

Комплекс з лазером спрямованої дії – це система, яка забезпечує захист від атак безпілотників у три етапи.

На початку за допомогою радіолокаційних засобів здійснюється виявлення безпілотників, які можуть становити загрозу. Далі автоматичний супровід.

Якщо повітряний об’єкт є небезпечним, комплекс встановлює йому радіоелектронні перешкоди впливаючи на сигнали навігаційної системи.

На кінцевому етапі ALKA може уразити ціль за допомогою свого 2,5-кіловатного лазерного променя.

Ефективна дальність виявлення і супроводження літальних апаратів, радіолокаційним каналом на відстані до 4000 м, застосування направленого засобу РЕБ – 1000 м, а за допомогою лазеру відбувається знищення БПЛА на дистанції 500 м.

Система може відстежувати та знищувати повітряні об’єкти, що переміщаються з максимальною швидкістю 150 км/год. Також забезпечується одночасний супровід декількох цілей.

Комплекс може використовуватися в будь-який час доби, і як звичайний засіб спостереження за периметром.
 

Ще на цю тему