Україна припинила дію чотирьох міжурядових угод із білоруссю

20:00 23.12.2022

Кабінет Міністрів України припинив дію чотирьох міжурядових угод із білоруссю, зокрема щодо поставок озброєння і військової техніки, а також проведення спільних науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт у цій галузі.

Про це у Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Зокрема, за словами Мельничука, припинено дію Угоди між урядами України та білорусі про взаємні поставки у 1995 році озброєння, військової техніки, інших матеріальних засобів та надання послуг для потреб оборони та безпеки, вчиненої 16 грудня 1994 р.; Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом республіки білорусь про додаткові заходи довіри і безпеки, вчиненої 16 квітня 2001 р.

Крім того, припинено дію міжурядових угод із білоруссю про проведення спільних науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт в галузі озброєння і військової техніки та про взаємну охорону прав на результати інтелектуальної діяльності, що створені та надані в ході двостороннього військово-технічного співробітництва (обидві вчинені 18 жовтня 2005 р.).

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів пропонує зупинити дію Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції з росією та білоруссю.