Примусове вилучення майна російських банків додало до бюджету України 17 млрд грн

10:40 22.12.2022

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечив перерахування до спеціального фонду державного бюджету коштів в еквіваленті 17 млрд грн з рахунків Промінвестбанку та Міжнародного резервного банку (колишній сбербанк росії).

Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування, пише група Інформаційний спротив.

Зазначається, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечив перерахування до спеціального фонду державного бюджету коштів в еквіваленті 17 млрд грн з рахунків ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» та АТ «Міжнародний резервний банк» (далі – «Промінвестбанк» та «МР Банк»), що ліквідуються. У Фонді уточнили, що йдеться про 3,169 млрд грн, 4,672 млн євро, 372,272 млн доларів США, 53,3 тис. фунтів стерлінгів, 917,4 тис. швейцарських франків та 43,9 тис. злотих.

Виконавча дирекція Фонду гарантування прийняла таке рішення на виконання рішення РНБО «Про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів» та розпорядження Кабінету Міністрів від 13 вересня.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему