У Болгарії менше половини людей вважають Росію відповідальною за війну в Україні

20:40 20.12.2022

Лише 46% громадян Болгарії покладають на Росію повну відповідальність за розв’язану нею війну в Україні, тоді як у Європейському Союзі в цілому цей показник становить 88%.

Як пише Європейська правда, такі дані наводить агенція BTA з посиланням на опитування Європейської комісії.

Лише 44% болгар підтримують економічні санкції, запроваджені Європейським Союзом проти Росії через війну в Україні, тоді як в інших країнах ЄС таке підтримують 80% опитаних. Зокрема 24% у Болгарії повністю схвалюють санкції (55% в ЄС), а ще 20% – схильні до схвалення (25% в ЄС).

Так само низькою (близько 30%) є підтримка в Болгарії фінансування закупівлі та постачання військової техніки в Україну (в середньому в ЄС цей показник становить 60%) та заборони російських державних каналів (33% і 66% відповідно).

Натомість надання гуманітарної допомоги підтримує переважна більшість населення і Болгарії (90%), і ЄС у цілому (93%), як і надання притулку для тих, хто тікає від війни (73% і 89%). Крім того, понад 70% респондентів у Болгарії та майже 90% - у ЄС відчувають симпатію до України.

На думку 85% громадян Євросоюзу загалом і 63% - Болгарії, ЄС повинен якомога швидше зменшити свою залежність від російського газу і нафти, аналогічні показники щодо підтримки спільних закупівель енергоносіїв (85% в ЄС і 66% в Болгарії).
 

Ще на цю тему