Благодійний марафон у Латвії за три дні зібрав €230 тисяч для українських дітей

09:40 19.12.2022

У Латвії до кінця третього дня благодійного марафону Dod pieci!/ "Дай п'ять!" вже зібрано 230 838 євро, які підуть на допомогу дітям-біженцям з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LSM.

Зазначається, що один із партнерів марафону, благодійна платформа Ziedot.lv, отримав 186 заявок на допомогу в придбанні різних товарів і послуг, яких потребують діти українських біженців у Латвії.

Спеціально для марафону на Домській площі в центрі Старої Риги працює скляна студія, в якій працюють діджеї та ведучі ефіру Latvijas Radio 5 - Pieci.lv Лінда Самсонова і Марта Грігале, а також запрошений діджей-музикант Едгарс. Протягом шести з половиною діб вони транслюватимуть у прямому ефірі лише пісні, обрані в обмін на пожертвування в розмірі не менше 5 євро.

Крім того, планується, що засновник щорічного благодійного марафону "Дай п'ять!" діджей Томс Гревіньш пробіжить сім 42-кілометрових дистанцій, щоб залучити додаткові пожертви на потреби дітей українських біженців по всій Латвії.

Зробити пожертву в рамках марафону можна у різний спосіб, зокрема, зайшовши на його сайт, що має україномовний варіант: dod.pieci.lv/ua

Як повідомляв Укрінформ, у день відкриття марафону 16 грудня його студію відвідав президент Латвії Егілс Левітс.

Благодійний марафон "Дай п'ять!" завершиться ввечері 22 грудня.

Минулого року в рамках акції Dod pieci! кошти збирали для підтримки людей із порушеннями зору, слуху або рухової функції.

Ще на цю тему