Українці спрямували на допомогу ЗСУ понад 500 тисяч гривень за скасоване пробне ЗНО

10:20 15.12.2022

Понад 500 тисяч гривень українці віддали на потреби Збройних сил за скасоване пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Український центр оцінювання якості освіти.

Учасники пробного тестування можуть обрати - забрати кошти за скасоване пробне ЗНО на особистий рахунок або перерахувати для ЗСУ.

"Станом на 14 грудня понад 19 тисяч учасників пробного ЗНО подали заяви про повернення залишкових коштів, сплачених за його проведення, значна частина уже отримала кошти, а це понад 3 мільйони гривень", - пише пресслужба.

Повідомляється, що 2 тисячі українців вирішили віддати свої гроші на підтримку Збройних сил - це понад 500 тисяч гривень. Кошти перераховують на відкритий Нацбанком рахунок для наших захисників.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Міносвіти підготувало альтернативу ЗНО для вступу у виші, - Шкарлет

Для перерахунку коштів на підтримку ЗСУ учасники мають авторизуватися на сервісі, зазначивши назву регіонального центру, якому було сплачено за послугу, логін та пароль доступу до персональної сторінки учасника пробного ЗНО. Далі вибрати перерахунок коштів для Збройних сил України, підтвердити вибір, зазначивши прізвище та ім'я.

Нагадаємо, цьогоріч в Україні скасували пробне зовнішнє незалежне оцінювання з усіх предметів.

Згодом президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає скасування державної підсумкової атестації та зовнішнього оцінювання для випускників шкіл та абітурієнтів у 2022 році.

Випускники складали мультипредметний тест

Ще на цю тему